Blog de
Fundación Grupo SIFU presenta “Lo puedo conseguir”, 12 històries de discapacitat des de l’optimisme i la naturalitat

30 de noviembre de 2018
  •  El llibre s’ha publicat coincidint amb el 25è aniversari de Grupo SIFU i vol transmetre una visió optimista de la discapacitat a través de dotze històries de superació
  • “Lo puedo aconseguir” es va presentar ahir davant d’un centenar de persones en un acte on tres dels protagonistes van explicar les seves experiències de primera mà 

Barcelona, 30 de novembre de 2018. – Ahir a la tarda Fundación Grupo SIFU, entitat sense ànim de lucre dedicada a la integració laboral de les persones amb discapacitat, va presentar el llibre “Lo puedo aconseguir”, un llibre que parla sobre lluita, diferents capacitats i somnis complerts a través de 12 histories reals protagonitzades per persones molt lligades a l’àmbit de la discapacitat, que la viuen amb optimisme i fugint de paternalismes.

Tots aquests protagonistes son persones que tenen o han tingut algun tipus de relació amb Fundación Grupo SIFU o Grupo SIFU, Centre Especial de Treball, en algun moment i que a través de les seves vivències ens demostren que tenir alguna discapacitat no vol dir que no es puguin assolir els objectius que cadascú es marca. Es tracta de persones provinents d’àmbits tan diferents com l’esport, la música, la dansa, el motor o l’empresa a qui la vida els ha plantejat situacions difícils de les quals n’han sortit reforçats.

El llibre inclou histories com la d’Isidre Esteve, pilot de rallys a qui un accident en una d’aquetes proves li va causar una lesió medul·lar i, lluny d’apartar-se de la competició, avui en dia lluita per tornar-se a situar entre els millors i, a més, treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda. També hi trobem l’experiència d’Avi Mashiah, un emprenedor que va néixer amb una malformació a les mans i a qui van arribar a qualificar de  “broma de la creació”, que ha viscut sempre la seva discapacitat com un aspecte positiu i que ara transmet els seus valors d’optimisme i capacitat com a coach i conferenciant. Però no totes les històries estan protagonitzades per persones amb diversitat funcional, “Lo puedo aconseguir” també recull altres punts de vista sobre la diversitat funcional: l’experiència de Mª Dolors Nadal, per exemple, qui, juntament amb el seu marit, van lluitar als anys vuitanta per aconseguir l’escolarització inclusiva de les persones cegues arrel del naixement dels seus dos fills que pateixen aquesta discapacitat o la història d’Albert Campabadal, fundador de Grupo SIFU que explica com, veient les capacitats del seu germà amb discapacitat intel·lectual, va decidir arrancar un negoci que es basa en aquestes capacitats i no en les discapacitats.

L’acte de presentació del llibre, que es va celebrar a l’Auditori de Mediapro i va estar conduit per Cristian Rovira, Vicepresident de Grupo SIFU, va reunir a un centenar de persones entre membres del teixit social, empresarial i de la societat. Uns espectadors que van poder conèixer de primera mà les histories de tres dels protagonistes: Avi Mashiah, Àngels Llongueras i Mari Carmen Madrid, van explicar com han viscut les seves discapacitats al llarg de la vida i com aquesta circumstancia els ha fet créixer personalment.

Sobre Fundación Grupo SIFU

Fundación Grupo SIFU, nascuda al sí del centre especial de treball Grupo SIFU, és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure i fomentar la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat. Per fer-ho, es basa en tres àmbits d’actuació específics. La sensibilització i conscienciació social, la integració social i laboral i el desenvolupament de projectes de Resposabilitat Social Empresarial (RSE) per a empreses. A través de diferents accions com testimonials, exposicions o el programa de beques per esportistes i artistes amb discapacitat, la fundació vol incidir en la plena acceptació del col·lectiu per part de la societat. Per això, treballa en contacte directe amb el teixit associatiu realitzant activitats amb objectius comuns i creant sinèrgies.

 

 

Enviar comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

0 opiniones en “Fundación Grupo SIFU presenta “Lo puedo conseguir”, 12 històries de discapacitat des de l’optimisme i la naturalitat”

Proyectos en los que participo: