Blog de
LA CRISI CAUSA MÉS ATUR ENTRE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT QUE SOBRE EL CONJUNT DE LA POBLACIÓ

4 de enero de 2016
La crisi econòmica ha castigat especialment les persones amb discapacitat. La taxa d’atur d’aquest col·lectiu va arribar el 2013 al 35 % a tot Espanya, nou punts més que la del conjunt de la població. Cinc anys enrere, aquesta diferència era només la meitat. És la principal conclusió de l’Atlas Laboral de les persones amb discapacitat 2016.
La manca de recursos econòmics i les polítiques d’austeritat han tingut conseqüències sobre l’ocupació de les persones amb discapacitat. És la denúncia del Grup SIFU després d’analitzar les dades de l’Atlas que ha elaborat en col·laboració amb la Universitat de Sevilla. La comparació entre les dades de 2008 i les de 2013 demostren que la bretxa, pel que fa a l’ocupació, entre persones amb discapacitat i la resta de la població s’ha ampliat.
De fet, el 2013, la taxa d’ocupació d’aquest grup de població era del 24,3 %, és a dir, només una de cada quatre persones amb discapacitat tenia feina. Les xifres són molt lluny dels objectius d’integració marcats per la Llei general de discapacitat, que entre altres coses estableix una reserva obligatòria del 2 % de llocs de feina per a persones amb discapacitats en empreses de 50 treballadors o més. L’incompliment d’aquesta quota també s’ha agreujat amb la crisi, tant en empreses públiques com privades: 8 de cada 10 no la respecten.
Per això, des del Grup SIFU reclamen a l’administració més inspeccions per fer complir la llei i alhora més polítiques efectives de foment de l’ocupació per a aquest col·lectiu. També demanen més sensibilitat a les empreses. El vicepresident de SIFU, Cristian Rovira, recorda que “el 86 % de les empreses que proven i fan un contracte a una persona amb discapacitat estan contentes o molt contentes”. Per Rovira, la “por de no saber com adaptar el lloc de feina a la persona” és el principal escull de les empreses a l’hora de contractar.
L’estudi també constata un creixement de la desigualtat salarial que pateixen els discapacitats. Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, entre 2010 i 2013, el salari brut anual es va reduir en general 40 euros, mentre que entre el grup de discapacitats va caure en 1.400 euros.

Veure noticia complerta i video a:
http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/01/03/atlas-laboral-discapacitat-sifu-sous-llei/

BTV 3/1/16

Enviar comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

0 opiniones en “LA CRISI CAUSA MÉS ATUR ENTRE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT QUE SOBRE EL CONJUNT DE LA POBLACIÓ”

Proyectos en los que participo: