Blog de
POSEM EN VALOR L’APORTACIÓ DEL TREBALL PROTEGIT

24 de mayo de 2016
De vegades la realitat ens dona una bufetada, demostrant que la feina ben feta i l’esforç poden sobreposar-se a les pitjors previsions. La profunda crisi que hem travessat ha deixat un panorama desolador amb milers de persones preparades a la cua de l’atur esperant a ser contractades, candidats que segurament passaran per davant de les persones amb discapacitat a l’hora de trobar feina. De la mateixa manera, la crisi també ha afectat les ajudes econòmiques pel col·lectiu de persones amb diversitat funcional. Actualment, aquestes són les més baixes dels últims 25 anys.
Tot i així, davant d’aquesta perspectiva, els Centres Especials de Treball hem centrat els nostres esforços en seguir creant ocupació, desafiant l’allargada ombra de la crisi en el sector. En el cas de Grupo SIFU, l’any passat es van crear 230 nous llocs de treball per persones amb diversitat funcional a Catalunya i per l’any en curs tenim previst crear-ne 125 més, tenint especial cura dels casos de difícil inserció.
Grupo SIFU, però, no és un cas aïllat. Catalunya va tancar l’any 2015 amb un total de 208 centres especials de treball que donen feina a 14.580 treballadors amb discapacitat, una xifra que, tot i la crisi, supera de llarg els 12.100 empleats del passat 31 de maig de 2011, data en que la Generalitat va anunciar que congelava les subvencions per la creació de nous llocs de treball per aquest col·lectiu.
Encara queda molt camí per recórrer, però quan ens trobem davant d’un fet positiu també és la nostra obligació fer-ho visible a tota la societat. Els professionals que treballem per la integració laboral de persones amb discapacitat hem pogut comprovar que el compromís i responsabilitat social de les empreses ha crescut durant aquests anys, impulsant la contractació de persones amb diversitat funcional. En aquest punt, val la pena aturar-se un moment i reflexionar sobre com ho hem aconseguit. L’obstinació, l’esforç i la constància de les persones amb capacitats diferents han tingut, sense cap dubte, un paper fonamental en la lluita per reivindicar el seu lloc en una societat cada vegada més competitiva i professional.
Gràcies a la seva empenta i esforç, el treball protegit ha continuat sumant aquests últims anys tot i la situació econòmica. Els Centres Especials de Treball s’han convertit en un element més per aconseguir una societat més justa i competitiva, però no hem d’oblidar que per conservar i incentivar aquesta tendència és necessari comptar amb el suport i ajut econòmic de les administracions públiques, aconseguint així, entre tots, una societat més equilibrada i amb igualtat d’oportunitats.


Artícle publicat avui a SOCIAL.CAT. Veure també linkhttp://www.social.cat/opinio/5951/posem-en-valor-laportacio-del-treball-protegit

Enviar comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

0 opiniones en “POSEM EN VALOR L’APORTACIÓ DEL TREBALL PROTEGIT”

Proyectos en los que participo: